Блог

5 трендів на ринку смартфонів в 2019 році

02.04.2019 | Вінниця Малінка Іван
5 трендів на ринку смартфонів в 2019 році

На початку грудня 2018 року видання ZDNet назвало основні технологічні тенденції, які, на думку журналістів, будуть переважати на ринку смартфонів в 2019 році.

Смартфони, які згинаються.

У 2019 Samsung випустить в продаж свій перший смартфон, який згинається і, швидше за все, наприкладом південнокорейського виробника підуть конкуренти.  Google вже адаптувала Android під пристрої, що згинаються навпіл.  Оптимізований варіант ОС повинен однаково гладко переходити від режиму здвоєного екрану розміром з планшет до одноекранного, як на звичайному смартфоні.  Наприклад, якщо користувач запускає відео на складеному вдвічі екрані, він зможе продовжити його дивитися, розкривши дисплей в повний розмір, не втративши ні секунди.

Компоненти для смартфонів стануть більш інноваційними
Виробники комплектуючих для смартфонів приготували кілька нових продуктів, які дозволять поліпшити дисплеї, камери та інші елементи мобільних пристроїв.

Сканери відбитків пальців, розташовані під дисплеєм
У 2018 році було випущено кілька моделей смартфонів, оснащених сканерами відбитків пальців, які розташовані під дисплеєм.  У таких гаджетах немає окремої кнопки для дактилоскопічного сканера.  У 2019 очікується наплив таких телефонів.

Оглядачі ZDNet відзначають, що розвиток біометрії в смартфонах призвів до появи таких датчиків в незручному місці - на задній кришці.  Багато користувачів хотіли б бачити їх спереду.  Хоча поступово набирають популярність технології розпізнавання осіб, вони в 2018 році були кілька дратівливими, вважають експерти.

 5G
 У 2019 на ринку смартфонів повинні з'явитися перші апарати з підтримкою мереж п'ятого покоління (5G).  У грудні 2018 року свої процесори з вбудованими 5G-модемами представили компанії Qualcomm і MediaTek.

Штучний інтелект всюди
У 2018 році всі більше смартфонів оснащувалися ШІ-технологіями в тому чи іншому вигляді.  У 2019-му їх буде ще більше в мобільних пристроях.

662
Поділитися з друзями