Блог

Грабіжники бояться красти техніку від Apple

27.08.2019 | ТН Вінниця Ліпінський Богдан Олександрович
Грабіжники бояться красти техніку від Apple

Тепер ваші гаджети з IOS 13 будуть відображатись на карті навіть в офлайн режимі

Нещодавно в США стався цікавий випадок. Про це повідомив користувач Reddit. В його дім проникли грабіжники та поцупили багато техніки, серед яких було: телевізор, Bluetooth-навушники, ноутбук компанії HP, цифрову камеру, навушники Logitech і компьютер. Але при цьому злодії не тронули MacBook Pro 15, iPad та Apple TV.

Як зазначив потерпілий, грабіжники скоріш за все побоялись, що їх місцерозташування можуть відслідкувати поліцейські.

Саме це стало можливе завдяки оновленому додатку "Локатор", який вмістив у себе "Найти iPhone" та "Найти друзей" на IOS 13. Нагадуємо, що IOS 13 буде доступний починаючи з iPhone 6s. За допомогою цього додатка можливо буде дивитись геолокацію гаджетів навіть при відсутності з'єднання з мережою Інтернет. Наскільки добре працює система на практиці - невідомо. Перевіряти на собі крадії не стали.

З ввімкненою функцією "Найти iPhone" девайс постійно використовує для відображення геолокації енергоефективну технологію Bluetooth LE. І навіть коли айфон вимкнений, модуль Bluetooth залишається активним. Він практично не розряджає батарею.

Крейг Федерігі (віце-президент Apple по розробці програмного забезпечення) пояснив, що для правильної роботи Локатора необхідно два пристроя Apple. На зникнившому пристрої данні про геолокацію шифруються, а на другому - дешифруються.

Кожен з гаджетів відправляє постійно змінюючий ключ, який використовують прилеглі пристрої Apple для шифрування і завантаження даних геолокації, так що тільки на іншому вашому пристрої Apple є ключ для дешифрування цих місць розташування. Коли ви натискаєте кнопку пошуку, наприклад, свого ноутбука, iPad завантажує в Apple той же хеш відкритого ключа, що і ідентифікатор. Так, що Apple може виконувати пошук за мільйонами збережених зашифрованих розташувань й знаходити відповідний хеш.

Ваш загублений девайс створює захищену мережу, в якій посилає сигнал на найближчий пристрій Apple. Навіть на чужий. Через нього iPhone зможе непомітно підключитися до інтернету і показати, де він знаходиться прямо зараз. 



640
Поділитися з друзями