Блог

Лінійки смартфонів Samsung

08.07.2019 | ТН Вінниця Ліпінський Богдан Олександрович
Лінійки смартфонів Samsung

  Лінійка "А" - найпопулярніша і найбільша!

 Що нового в 2019 році?

До 2019 року лінійка "А" вважалася таким собі бізнес-класом смартфонів Samsung. Але все змінилося. Бюджетна серія Galaxy J припиняє своє існування, а компанія вирішує об'єднати бюджетну серію і бізнес-клас в лінійку "А". Чим так приваблює cерія Samsung Galaxy A? Безрамковий екран Infinity Display, акумулятор з великою ємністю, збільшена вбудована пам'ять. А й справді,згадайте коли ще Samsung за 7499 грн пропонував 64 гб, як це зробили в Samsung Galaxy A30.

                                                                                                        

В нових моделях лінійки буде відсутній захист від потрапляння пилу та вологи, а також буде змінено корпус смартфону – на зміну металевого прийде пластиковий, хоч він і виглядає як справжнє скло.

Окрім цього, оновлена лінійка буде підтримувати тренд до збільшення екранів. Найкомпактніша модель Galaxy A40 має 5,9 дюймовий дисплей, а в Galaxy A70 та A80 – 6,7.

  Якою лінійка була раніше?

Компанія активно запустила нові моделі, але нам все ще доступні смартфони 2018 року. Саме ці моделі зробили лінійку такою популярною. Ще недавно смартфони цієї серії мали металевий корпус, чим викликали захват споживачів, які звикли до недорогих пластикових гаджетів. На даний момент відчути у руках приємний на дотик корпус з алюмінію можна завдяки Galaxy A6 і A6+ 2018 року.

Samsung відмінно реалізував поєднання міцного металу з елегантним склом, що можна побачити в Galaxy A7 та А9. Ці моделі виявилися одними з перших, які були обладнані 3-ма та навіть 4-ма основними камерами. Безсумнівно, моделі минулого року заслуговують на увагу, але компанія буде робити ставку на новий модельний ряд. 

          Лінійка "S" - флагмани 

Лінійка "S" є візитівкою всіх смартфонів Samsung. Це справжні флагмани, на які очікує увесь світ. Так зовсім нещодавно ми мали змогу познайомитись з Samsung S10 та S10+, проте нам надзвичайно цікаво, яким буде Galaxy S11.

                                                                                                                                   

У лінійку «S» виробники заклали передові технології з усього світу. Це – найвитриваліші смартфони, але не лише в плані автономності, а й в плані експлуатації. Купивши одного разу Galaxy S, ви ще не скоро відчуєте необхідність придбати новий смартфон, на відміну від бюджетних девайсів, які вже через рік-два потребують заміни.

А ще лінійка «S» стала основою для найсвіжіших і прогресивних розробок. Вперше продемонструвавши їх на своєму флагмані, компанія Samsung (як і конкуренти) намагається впровадити нові технології в інших лінійках, в тому числі, в бюджетних. Яскравим прикладом цього процесу може служити технологія безрамкових дисплеїв, яка вперше була продемонстрована на Galaxy S8 і S8 + в 2017 році, але вже сьогодні безрамкові дисплеї набули широкого поширененя і використовуються не тільки в смартфонах Samsung, але й в інших.

                                                                                                                                                                           

На даний момент лінійка «S» представлена ​​одразу трьома поколіннями: Galaxy S8 і S8 + 2017 року, Galaxy S9 і S9 + 2018 року та Galaxy S10e, S10 і S10 + 2019 року. Проте складається таке враження, що зовсім скоро S8 і S8 + залишиться в історії. Варто відзначити, що лінійка «S» мала в своєму арсеналі вологозахист та захист від пилу по стандарту IP68, які раніше були присутні і в лінійці «А», але з якихось причин в сучасних смартфонах Galaxy A його більше немає.

   Лінійка «Note» – флагман з інтерактивним S Pen

Багатьом відомо, що в лінійці «S» існує цілий ряд флагманів, але вони не єдині, які представляє компанія Samsung. Ще одним є смартфони лінійки «Note». Навіщо ж Samsung відразу дві лінійки флагманів? Все дуже просто: перша, а саме лінійка «S», розроблена для широкого використання. А й справді, навіть якщо ви жодного разу не чули про цю лінійку, то все одно знайомі із флагманом Galaxy, і бачили як він виглядає.

                                                                                                  

Друга лінійка флагмана «Note» розроблена для ділових людей, які використовують свій смартфон для бізнесу, а не тільки в плані дозвілля та спілкування. Сьогодні дана лінійка представлена ​​моделлю Samsung Galaxy Note 9, але вже восени цього року ми очікуємо презентації та виходу в світ ювілейної десятки. Відмінною особливістю Galaxy Note 9 (власне, як і його попередників) став інтерактивний стилус, який компанія Samsung гордо іменує S Pen.

  Лінійка «М» – найзагадковіша  

Це – найновіша лінійка в нашій країні і до того ж дуже незвичайна, хоча вона вже встигла відмінно зарекомендувати себе в усьому світі. На сьогоднішній день в Україні вона офіційно представлена ​​лише смартфоном Galaxy M20, який з'явився на початку 2019 року. Його поява викликала ажіотаж, оскільки Galaxy M20 українці зовсім не очікували побачити.

Особливістю Galaxy M20 став об’єм його батареї, який досяг позначки 5 000 мАг. Це – найавтономніший смартфон з усіх лінійок Samsung, які нам вдалося перевірити. Крім цього, смартфон оснащений 4 Гб оперативної пам'яті і 64 Гб вбудованої, швидким 8-ядерним процесором і великим 6,3-дюймовий дисплеєм. Він має чудові характеристики для своєї вартості і дуже хочеться розраховувати на те, що лінійка «М» на цьому не зупиниться і продовжить модельний ряд.

      Як все було раніше?

Вже не секрет, що популярна лінійка «J» відходить у минуле, а її сегмент буде охоплений новою серією «А», яка, крім бізнес-класу, об'єднає в собі і бюджетний ряд. Сьогодні українцям все ще доступні смартфони Galaxy J з ліберальними цінниками, але при цьому досить цікавими параметрами.


 Багато смартфонів Galaxy J дуже нагадують нам ті, якими вони були ще кілька років тому. Наприклад, Galaxy J3 2016 або Galaxy J2 2018 не мають безрамкового дисплею, а в їх конструкції все ще  передбачена   фізична кнопка «додому» замість сенсорної. Такий собі Old School в світі смартфонів. Але варто пам’ятати, що згідно з новинами компанії Samsung, цю лінійку вже не випускатимуть.

          Підведемо підсумки

Всього лише пару років тому розібратися в лінійках смартфонів Samsung було непросто. Пригадаймо всілякі Galaxy Grand 2, Galaxy Grand Prime, Galaxy Core і так далі. Відразу було дуже складно визначити, який смартфон відноситься до бюджетного класу, а який до середнього. Через деякий час в компанії вирішили впорядкувати дану систему і ввели чітку ієрархію. Бюджетна лінійка смартфонів Samsung іменується Galaxy J, лінійка бізнес-класу – Galaxy A, флагмани – Galaxy S. Тепер же лінійка «А» об'єднала в собі не тільки бізнес-клас, але і недорогі гаджети, в той час як Galaxy J вже зовсім скоро залишиться в історії. Таким чином, смартфони Samsung сьогодні можна розділити на дві основні лінійки – «А» і «S». Крім цього існує кілька своєрідних відгалужень – лінійка «М», яка поки що в Україні представлена однією моделлю, а також лінійка «Note», представником якої став ​​Galaxy Note 9.


1425
Поділитися з друзями