Блог

Не працює кнопка “Home” на iPhone?

23.09.2019 | ТН Вінниця Ліпінський Богдан Олександрович
Не працює кнопка “Home” на iPhone?

Кнопка «Home» є основним органом управління iPhone (крім iPhone X і старші моделі, в яких кнопка відсутня), тому в разі її поломки, ви, звичайно, відчуєте великий дискомфорт в користуванні телефоном. На щастя, замінити кнопку на iPhone не складає особливих труднощів. У цій статті, ми розповімо, чому кнопка «Home» виходить з ладу, чим це загрожує, і власне як виправити ситуацію!

На просторах Інтернету, ви знайдете безліч порад, як повернути працездатність кнопки «Home» самостійно. Але ми наполегливо не рекомендуємо слідувати порадам «народних умільців», так як це не призведе до позитивного результату, а в більшості випадків ще й погіршить ситуацію! Чого тільки не пропонують: змастити кнопку аерозолем WD-40, залити в зазори спирт і тд. Від подібних порад, у професійних інженерів волосся стає дибки! Висновок один - краще не робіть дорогий пристрій від Apple полігоном для божевільних експериментів! Давайте для початку розберемося в причинах поломки кнопки. 

Чому ламається кнопка Home?

Найчастішою причиною несправності кнопки «Home», як і слід було очікувати, стало потрапляння всередину вологи. Не обов'язково втопити телефон у воді, або залити його зверху чаєм - часто вистачає простих дотиків мокрими руками. Волога проникає в зазори і сприяє утворенню корозії, а також призводить до заїдання кнопки. Крім того, при тривалому використанні, хід кнопки може погіршитися у зв'язку зі скупченням бруду, жиру та інших речовин. Другий за популярністю причиною поломки кнопки iPhone, є її механічне пошкодження внаслідок удару, падіння, сильного здавлювання і т.д. Програмні збої, вплив роздутої батареї і ін. - трапляються набагато рідше, але слід брати до уваги і їх. Увага! При заміні кнопки - TouchID не працюватиме!

Заміна кнопки

Точну причину і масштаб поломки, можна визначити тільки після діагностики. До відвідування сервісу, ви можете увімкнути на телефоні «Assistive Touch» (Настройки-Основные-Универсальный доступ), це допоможе хоч якось користуватися телефоном. Assistive Touch - це своєрідна віртуальна кнопка управління смартфонами і планшетами від Apple.

У нас на сайті ви можете придбати кнопку Home до iPhone. Зверніть увагу, що 1 і 2 покоління з'єднуються з телефоном через Bluetooth. А ось 3 покоління потребує тільки підключенння (ніяких перемичок та Bluetooth з'єднань не потрібно). 3 покоління кнопок доступне тільки для iPhone 7, 7+, 8, 8+.


1056
Поділитися з друзями