Блог

Останні новини в світі смартфонів

12.08.2019 | ТН Вінниця Ліпінський Богдан Олександрович
Останні новини в світі смартфонів

  Оновлений Samsung Galaxy Fold буде представлений у вересні

Перший складний смартфон від Samsung повинен був з'явитись у продажі ще у квітні, але після того, як декілька рецензентів отримали демо-гаджети і повідомили про те, що їх екрани зламались, Samsung відклав запуск на невизначений час. Проблема заключалась у захисному шарі екрану. Поверх дисплея "Infinity Flex Display" був захисний шар, який люди розцінювали як плівку, та відривали її. Це приводило до руйнування екрану. Компанія усунула недоліки в апаратному забезпеченні, щоб уникнути подібних проблем.

 

Що ж саме змінилось в оновленому Galaxy Fold?

  • Зверху дисплея все ще є захисний шар, який не слід видаляти, але тепер він проходить під рамкою, тож він не виглядає як захисна плівка для екрану, яку вам потрібно обов'язково відірвати.

  • Samsung вирішив захистити дисплей ковпачками для шарнірів, а також металевим шаром під екраном і меншим простором між шарніром і корпусом смартфона.

  • Крім цього існує «додатковий захист», який допомагає запобігти попаданню пилу під дисплей.


Відстрочення запуску дозволила Samsung отримати більше часу для роботи над програмним забезпеченням. Компанія заявляє, що в день запуску користувачі отримають більше оптимізованих додатків і сервісів призначених для користувача інтерфейсу Galaxy Fold.

Двухекранний смартфон Nubia Z20

У зв'язку з тим що, рамки смартфонів стають дедалі тоншими виникає проблема в розміщенні селфі камери. Цікаве вирішення реалізувала компанія Nubia. За рахунок того, що смартфон має два екрани, фронтальна камера просто непотрібна. Селфі можна зробити на основну камеру. Новинка поступить у продаж в Китаї 16 серпня, а в інших країнах у вересні.

Передній екран являє собою 6,42-дюймовий AMOLED-дисплей дозволом FHD+, оточений тонкими рамками. Переверніть смартфон, і ви знайдете 5,1-дюймову AMOLED-панель роздільною здатністю HD+, яка вписується в корпус телефону, так що він практично невидимий, коли він не використовується. Коли ви використовуєте камеру, щоб зробити Селфі або здійснити відеодзвінок, другий екран оживає. Як і дисплей на передній панелі смартфона, це сенсорний екран, тому ви також можете використовувати його для регулювання налаштувань.

                                                                                               

На рахунок камер, їх в смартфоні 3.

  • 48 - мегапіксельна основна камера з оптичною стабілізацією зображення.
  • 16 - мегапіксельна ультра ширококутова камера (122 градуса).
  • 8 - мегапіксельний телеоб'єктив з 3-кратним зумом.

Інші характеристики пристрою включають в собі процесор Qualcomm Snapdragon 855 Plus, до 8 ГБ оперативної пам'яті, до 512 ГБ вбудованої пам'яті UFS 3.0, батарею ємністю 4000 мАг і підтримку швидкої зарядки до 27 Вт.

Harmony OS від Huawei

Презентація нової платформи від Huawei відбулась 9 серпня в ході першого дня Конференції розробників компанії. Не дивлячись на те, що операційна система має назву Harmony OS, скоріше за все, саме вона є тою самою HongMeng про яку так багато говорилось останнім часом.

HarmonyOS - це універсальна платформа, яка здатна працювати як на смартфонах, так і на комп'ютерах, смарт-годинниках, а також медіасистемах автомобілів.

Ключова особливість HarmonyOS, яка відрізняє її, наприклад, від Android, полягає в тому, що вона абсолютно незалежна від обсягу оперативної пам'яті пристрою. Фактично платформа добре працює як на гаджетах з декількома кілобайтами ОЗУ, так і з кількома десятками гігабайт. Але це і логічно, адже для деяких гаджетів, для яких спочатку розроблялася HarmonyOS, навіть 1 МБ оперативної пам'яті буде багато.

За словами представників Huawei, HarmonyOS здатна демонструвати високий рівень швидкодії на пристроях будь-яких типів. Справа в тому, що в основі системи лежить компілятор Ark Compiler, який Huawei мав використовувати в своїх Android-смартфонах для збільшення швидкості їх роботи. Він підвищує ефективність оптимізації на рівні архітектури і скорочує час запуску додатків до 44%, а обробки системних елементів - до 24%.

Крім того, підтвердилася інформація про сумісність HarmonyOS з софтом для Android, Linux, а також прогресивними веб-додатками, що працюють на базі HTML5. Це автоматично означає, що проблем з програмним забезпеченням у нової операційної системи Huawei не буде. Правда, поки незрозуміло, звідки користувачам доведеться черпати потрібні програми, оскільки встановлювати APK-файли багато хто не захоче.

Huawei не стала розкривати термінів виходу HarmonyOS на ринок. Однак через складність реалізації і необхідності адаптації, в тому числі мовної, після офіційного релізу вона якийсь час буде доступна тільки в Китаї. Про терміни міжнародного запуску платформи буде повідомлено додатково.

                                                                                            

363
Поділитися з друзями