Блог

Рейтинг лідерів на ринку смартфонів

03.12.2019 | ТН Вінниця Ліпінський Богдан Олександрович
Рейтинг лідерів на ринку смартфонів

Зовсім нещодавно авторитетна консалтингова компанія Gartner опублікувала оновлений рейтинг компаній, які продали більше всього смартфонів у цьому році. Продаж смартфонів кінцевим споживачам дещо знизився в третьому кварталі 2019 року, скоротившись на 0,4% порівняно з третім кварталом 2018 року. 

«Сьогоднішній користувач смартфонів вибирає середньостатистичні смартфони аніж преміум-класи, оскільки вони пропонують краще співвідношення ціни та якості », - коментує Аншул Гупта, старший науковий директор компанії Gartner. "Крім того, очікуючи, що охоплення мережі 5G збільшиться для великої кількості країн, користувачі смартфонів відкладають покупку до 2020 року".

Ця зміна призвела до того, що бренди, такі як Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO та Vivo, посилили сегменти бюджетного та середнього рівня. Ця стратегія допомогла Huawei, Samsung та OPPO зрости в третьому кварталі 2019 року. Не дивлячись на незначне скорочення загальносвітового темпу продажів, всі лідери рейтингу зуміли реалізувати вражаючу кількість пристроїв, а в окремих випадках - побили власні минулорічні показники.


За даними аналітиків, лідером за результатами трьох кварталів 2019-го року стала південнокорейська компанія Samsung із показаником 79,05 мільйонів проданих пристроїв - на 1,5% більше, чим за той же період минулого року. Сумарна доля на мобільному ринку склала 20,4%.

Друге місце заняла компанія HUAWEI, реалізувавши 65 мільйонів смартфонів. Недивлячись на санкції збоку влади США, смартфони компанії зайняли 17% всіх світових поставок, збільшивши власний темп порівняно з 2018-м роком. На третьому місці - американська компанія Apple, яка продемонструвала відчутний спад продажів. За звітний період виробник реалізував на 5 мільйонів пристроїв менше, ніж за минулий рік.

Четверту сходинку лідерів ринку зайняла Xiaomi з результатом в 32,27 мільйонів проданих пристроїв і ринковою часткою 8,3% проти 8,5% в попередньому році. Замикає п'ятірку лідерів компанія OPPO, яка продала 30,8 мільйонів гаджетів. Всього, за даними аналітиків, за третій квартал 2019-го було реалізовано 387 477 200 смартфонів. Згідно зі статистикою Gartner, найбільшу перевагу протягом року покупці віддавали апаратам середнього цінового сегмента.




962
Поділитися з друзями