Блог

Що таке технологія In-Cell та On-Cell? І яка між ними різниця?

18.12.2019 | ТН Вінниця Ліпінський Богдан Олександрович
Що таке технологія In-Cell та On-Cell? І яка між ними різниця?

Тачскрін

Структура сенсорного дисплея, виготовленого за досить поширеною технологією On-Cell, являє собою своєрідний «сендвіч». На поверхні TFT-матриці розташовується шар чутливих елементів, який, власне, і реагує на дотик пальців користувача. Зверху це все закрито захисним склом. Насправді шарів в структурі екрану набагато більше, але для розуміння цього цілком достатньо.

Чим технологія In-Cell відрізняється від On-Cell

Розробникам вдалося об'єднати сенсорний шар і TFT матрицю, завдяки чому «сендвіч» істотно схуд. Цього вдалося домогтися за рахунок використання оксидів індію та олова (ITO). Тепер передача сигналів від сенсорів і управління пікселями здійснюється за допомогою мультиплексних електродів. Побічним результатом стало зниження часу відгуку дисплея на дотик. Тип матриці в On - Cell: Shenchao/Sharp/Tianma, а в In - Cell - Sharp. Одним з перших смартфонів, в якому була використана технологія In-Cell, став iPhone 5.

Серед виробників використовували такі дисплеї для мобільних пристроїв найбільш відомі компанії Sharp, LG Display, Japan Display, а також вендор JDI, в якому мають частки японські виробники електроніки Sony, Toshiba і Hitachi.


У чому переваги

Передумовою до створення даної технології стала відчайдушна боротьба виробників гаджетів за кожну соту частку міліметра їх товщини і кожен грам ваги. Результатом використання In-Cell стала можливість знизити товщину екрану на цілих 15%.

Відповідно зменшилася і їх маса. Крім того, як і говорилося вище, дисплеї, виготовлені за даною технологією, мають менший час відгуку, що теж важливо. У деяких компаній, що займаються виробництвом дисплеїв за даною технологією, є її власні, фірмові варіації, які можуть бути відомі під іншими назвами.

Так, Japan Display, в 2015 році випустила 5-дюймовий екран з роздільною WQHD здатністю, використовувала в ньому аналог під назвою Pixel Eyes. А LG Display користується варіацією під назвою Advanced In-Cell Touch (AIT). Варто також відзначити, що In-Cell використовується не тільки в смартфонах або планшетах, але і в деяких ультрабуках-трансформерів.




 

10969
Поділитися з друзями