Блог

Смартфони,тренди,інновації

26.06.2019 | ТН Вінниця Ліпінський Богдан Олександрович
Смартфони,тренди,інновації

Пройдемося коротко по виробникам, виділивши найцікавіші новинки, що ілюструють напрямок руху hi-tech.

Так, Xiaomi, наприклад, показала слайдер з підтримкою мереж п'ятого покоління - Mi Mix 3, оцінений в 599 €. Від попередньої версії гаджет відрізняється не тільки підтримкою 5G, але і більш потужним процесором (замість Snapdragon 845 - 855) і більш ємним акумулятором.

Напередодні MWC відбувся міжнародний реліз Xiaomi Mi 9: безрамкового флагмана з каплевидним вирізом під камеру і потрійною основною камерою. Він представлений в трьох варіантах: 6 ГБ RAM і 128 ГБ ROM, 8 ГБ RAM і 128 ГБ ROM, 12 ГБ RAM оперативної і 256 ГБ ROM. Ціна стартує від $ 446.


Була помітна на заході і японська компанія Sony. Новинки, показані в Барселоні, відкривають нову главу в історії Sony Mobile.


Головна з них - Sony Xperia 1. Це флагман з характеристиками навороченного телевізора: OLED-екран і 4К-роздільна здатність. І тільки 6,5 дюймів по діагоналі видає пристрій для зв'язку. Співвідношення сторін - 21: 9. А камера - потрійна з універсальним 26-міліметровим об'єктивом, 16-міліметровим надширококутним об'єктивом (для пейзажної зйомки) і 52-міліметровим телеоб'єктивом.


Моделі простіше - Sony Xperia 10 і 10 Plus з безрамковим широкоформатним екраном Full HD +: 6-дюймовим у звичайній «десятці» і 6,5-дюймовим у «плюса». Співвідношення сторін теж кінематографічне - 21: 9. Найближчим часом Xperia 10 і Xperia 10 Plus надійдуть у продаж.

Перейдемо до Huawei. В Барселону привезли складний смартфон Mate X.


І якщо в минулому році виробники намагалися створити смартфон, максимально схожий на ювілейний iPhone X, то в цьому році почалася гонка за кращий складаний смартфон.
Тоді як TCL і OPPO, бажаючи теж бути в тренді, в Барселоні показали лише прототипи.
І натякнули, що готові зайняти свою нішу, як тільки випаде така можливість. «Ми не прагнемо бути першими. Для нас набагато важливіше терпляче і послідовно підійти до вдосконалення апаратного забезпечення і одночасно продовжити активну співпрацю з нашими партнерами в сфері ПЗ, щоб в результаті запропонувати продуманий і якісний користувальницький досвід », - резюмував Пітер Лі, генеральний менеджер TCL Communication з глобальних продажів і маркетингу. 
Шейн Лі, генеральний директор глобального продакт-центру TCL Communication, додав, що компанія розглядає варіанти практичного використання гнучких екранів і складних мобільних пристроїв, виділяючи три головні моменти: сам гнучкий AMOLED-дисплей, надійність і міцність конструкції і програмне забезпечення, яке до цих нових форматах має легко адаптуватися. За механіку корпусу відповідає DragonHinge. Тепер у TCL готова концепція апаратного рішення вже є. За словами Шейн Лі, це допоможе «сконцентруватися на розробках в області ПЗ і на функціонуванні системи в цілому напередодні запуску нашого першого гнучкого пристрою в наступному році». Так що моделі на базі запатентованої технології DragonHinge очікуються вже в 2020 році. Нам обіцяють цінник нижче $ 1000.

А якщо говорити конкретно про Huawei Mate X, то це найтонший - 5,4 мм в розкладеному вигляді. Так стверджує сам виробник. Ціна - космос: € 2299. І це більше, ніж Samsung Galaxy Fold ($ 1980), очікуваний у продажу в наступному місяці.

Компанія Samsung на MWC-2019 представила смартфони Galaxy A30 і A50. Незадовго до виставки корейці анонсували нові флагмани Galaxy S10.
Samsung Galaxy A30 і A50 - моделі середнього цінового діапазону. І це перші новинки компанії з дисплеєм Infinity-U. Діагональ - 6,4 дюйма, - на акумулятор 4000 мАг.

Точних даних про ціну новинок немає. Але кажуть, що ми будемо приємно здивовані. До речі, днями в Мережі з'явилися технічні характеристики Samsung Galaxy A60: 6,7-дюймовий AMOLED-дисплей, SoC Snapdragon 675, дві камери на 32 Мп і акумуляторна батарея ємністю 4500 мАг. Також найближчим часом має відбутися презентація нового флагмана Samsung Galaxy A90 з висувною камерою для автопортретів.
 На MWC-2019 показали і перший смартфон з пентакамерой - флагманський Nokia 9 PureView з цінником в $ 699.


В Nokia 9 PureView - п'ять камер з 12 Мп (1 / 2.8 ", 1,25 мкм) і однаковою оптикою ZEISS (діафрагма F / 1.8, 28-міліметрова еквівалентна фокусна відстань). Два фотомодуля - кольорові, три - монохромні. Є в конфігурації і шостий модуль ToF, що відповідає за аналіз глибини сцени. LED-спалах - подвійний.


У Барселоні Qualcomm Technologies анонсувала апаратну платформу Snapdragon 8cx 5G, розраховану на портативні комп'ютери.
Мультирежимний модем Snapdragon X55 забезпечує підтримку 5G зі швидкістю передачі даних до 7 Гбіт / с. Він сумісний з мережами 4G / LTE, 3G і 2G. Іншими словами, власники гаджетів з Snapdragon 8cx 5G зможуть підключатися до Інтернету скрізь, де є покриття стільникових мереж.

Новинка-рекордсмен - Energizer Power Max P18K Pop. Це - перший смартфон з акумулятором ємністю 18 000 мАг, що, наприклад, в п'ять разів більше, ніж у Galaxy S10. Правда, з цієї ж причини гаджет виглядає як товста цеглинка.

Але автономність пристрою точно не підкачає. Виробник обіцяє:

  • два дня безперервного відтворення відео;
  • 90 годин розмов;
  • 50 днів у режимі очікування.
І заряджатися батарея буде довго - близько 9 годин. Energizer Max P18K Pop в продажу з'явиться на початку літа. Готуйте не менше € 600.


Дуже радує, що компанії вирішуються на сміливі інновації, пропонують унікальні пристрої, які, можливо, і здаються комусь дивними, проте є ще одним кроком технічного прогресу в майбутнє.
А як вам новинки MWC-2019? Виставка виправдала ваші очікування, змогла зацікавити? Висловіть свою думку в коментарях до статті.



413
Поділитися з друзями